keresés menü

Nahát: David Bowie pályázott a Gyűrűk Ura egyik szerepére

David Bowie a Fantasztikus labirintus című 1986-os filmben.

David Bowie halála után sorra kerülnek napvilágra olyan dolgok, amik még megtörténhettek volna a pályája során, de aztán valamiért nem valósultak meg. Kiderült például, hogy a Coldplay felkérte egy közreműködésre, de a vékony fehér hercegnek nem tetszett az ominózus szám, ezért offolta. Aztán, hogy a Red Hot Chili Peppers két lemezéhez is szerette volna őt producernek, de mindahányszor nemleges választ kaptak.

Azonban olyan is megesett, hogy David Bowie-t utasították el.

Korábban is léteztek már olyan pletykák, hogy Bowie nagyon szívesen játszotta volna a Gyűrűk ura Elrondját, ami végülis azért hiúsult meg, mert Peter Jackson rendező túl híresnek tartotta a popkaméleont a szerephez.

Minap pedig a Merry nevű hobbitot alakító Dominic Monaghantől tudhattunk meg újabb részleteket Bowie Gyűrűk ura-kalandjáról. Monaghan Londonban volt a film szereplőválogatásán, és miután végzett, arra kérték, hogy kicsit várjon a válaszra. Épp egy magazint olvasgatott, amikor is

belépett David Bowie, aláírta a jelenlétit és bement a meghallgatásra.

Új adalék lehet a sztorihoz, miszerint Monaghan arra tippelt, hogy Bowie Gandalf szerepére pályázott, ő legalábbis ezt tudta leginkább elképzelni. Az azonban innentől már biztos, hogy Bowie szívesen részt vett volna a híres Tolkien-regény filmadaptációjában és ezért hajlandó volt tenni is.

Ez az attitűd egyébként nagyon jellemző Bowie-ra. Közismert hasonló történet vele az, amikor a kilencvenes évek végén odament a pályája elején járó Placebóhoz és azt mondta nekik, hogy a Without You I’m Nothing című számukat szívesen eljátszaná velük közösen. Hozzátéve, hogy ha nem pálya nekik, ő elfogadja, de akkor legalább feldolgozná.

Aztán kislemezre már a Bowie-val közös verzió került.