keresés menü

Egy új magyar kiadónál, a Dalmata Danielnél jöttek ki friss DJ Overdose trekkek

A holland DJ Overdose akkor szakadt rá a hiphopra, amikor először meghallotta Grandmaster Flash The Message-ét. Tizenhat évesen (1987!) kezdett DJ-zni és húsz évesen (1991!) zenét írni, a bólogatós melegítőnadrágoskodás felől pedig hamar elkanyarodott az elektró felé, a miami bass, később pedig a szintis technóközeli vonulat felé, de a jó öregiskolás reppzene hatása minduntalan ki-kitüremkedik klubzenéiből.

Nem széles körben ismert név, de akik ismerik, azok hálát adnak ennek a ténynek.

És ezért is gördítettünk le egy kövér cseppet orcánkon, amikor megtudtuk, hogy az allűrmentes, vidám Overdose – polgári nevén Jeroen Warmenhoven – egy melegében alakult budapesti labelnél hozza ki új számait. A Maximillian Sinclair, Jani Dani (ő felel a vizuálért) és Orbán Gergő által gründolt kiadó neve Dalmata Daniel, amelyet főképp az elhivatottság fűt az újhullámos elektronikus zenék irányában, amiket soha nem fogunk nyomi koktélpörgetős helyeken hallani, de annál lelkesebb tábora van a magyar fővárosban.

A DJ Overdose főszereplésével készült első kiadványt a VS.hu-n lehet meghallgatni szerda délig, rajta S. Olbricht és 12z remixekkel, csak hogy a haza is képviseltesse magát. Parás videó is van a Nimova Projeckt jóvoltából, ez csinálja meg a kedveteket a meghallgatáshoz: