keresés menü

Visszatért az ember, akit sajnos senki sem várt, pedig örülni lehetne neki

Cullen Omori -> Kicsoda?!? Kezdjük messziről!

A 2000-es évek első évtizedének végén volt egy zenekar, ami a Black Lips miliőjétől nem messze olyan állat garázspop-számokkal hívta fel magára a zenebuzik figyelmét, mint mondjuk a Be My Girl szívbemarkolóan félvállról vett balladája.

És ez még semmi volt a lényeghez képest, egy korhangulatba belevágó zsánerlemez és semmi több. Az igazán nagy truváj ugyanis 2011-ben érkezett, amikor a Dye It Blonde-dal fejest ugrottak a hatvanas-hetvenes évekbe. Glam rock, pszichedelia meg minden, de a lényeg, a ragadósan popos dallamok megmaradtak.

Az All Die Younghoz, ami összegezte a lényeget, nem készült klip, de a KEXP stúdiójában szerencsére rögzítették élőben is. (2:45 után pukkanak ki a konfettivel töltött lufik.)

Szóval ennek a zenekarnak a frontembere volt Cullen Omori. A Smith Westerns egy gyenge harmadik lemez után ugyanis 2014 végén feloszlott, ő meg bő egy évvel később, most mutatta meg az első szólódalát, a Cinnamont, ami ilyen nagyon hétvégi fílingbe vágó pszichedelikus pop lett. Mintha a második, nagyon okés lemezüket folytatná.

És tényleg, folytatódjon minden jó dolog!