keresés menü

Csillagközeli fantáziák – Új Jessie Ware, James Blake és TNGHT videók

Nem is kellenek a lufiszerű lózungok ide az elejére, a lényeg az, hogy ismét előállt egy-egy figyelemreméltó videóval a popszakmának az a része, ami mindenekelőtt nem a rádióbarátságra, hanem jóval inkább az eredetiségre törekszik – mi meg elköteleztük magunkat amellett, hogy mint trendfigyelő közlöny, minden ilyesmiről számot adjunk. Itt van mindjárt a korábban a postdubstepes SBTRKT oldalán feltűnt brit énekesnő, a valahol Katie B és Adele között féltávon elhelyezhető Jessie Ware, aki tavaly príma lemezzel (Devotion) debütált, most meg egy friss videót hozott ki róla, aminek képsorai tökéletesen festik alá a hamarosan Budapestre is betörő tavaszi bulirobbanást.

Egy héttel ezelőtt, akkori barázdák közé mélyrepülős videója kapcsán már posztoltunk egyet a 24 éves csodagyerekről, James Blake-ről, akinek második nagylemezét, az Overgrownt úgy várta a zenei sajtó, mint a messiást. Most újra itt az idő, mert egyrészt kijött az új album, másrészt van új videó, ami a címadó dalhoz készült, benne csillagos hajnallal, hajnalt mosó óceánnal és óceán mellett táncoló dementorszerű alakzatokkal. Hát persze, hogy ebben is a mozgóképes lángész, Nabil Elderkin keze van.

Végül itt a TNGHT formáció, amit (illetve egyik felét, Hudson Mohawke-ot) egy korábbi posztunkban már megsoroztunk egy kisebb ívű jelzőhalmozzással – ők szintén jelentkeztek egy friss klippel. Amilyen kiszámíthatatlanul építkezik ez az újabb, dekadens zenei mutáns – altatódalból a stadionos favágásig -, ugyanúgy sorjáznak a kockák a videóban: nem lehet sejteni, mi következik a következő pillanatban. De legalább kiderül, mivel számoljunk, ha látjuk őket egy fesztivál line upjában.

Tűz tartalom 🔥