keresés menü

Mi ez a Changing Grey, azon túl, hogy egy ismert hazai villanyzenész és egy ismert hazai DJ áll mögötte?

Aki nagyon nyitva tartja a szemét és sosem kapcsolja le a hazai pályára irányított teknóösztönét, az június első napjaiban szinte biztosan beleszaladhatott a Changing Grey névbe a Facebookon. Meg a hozzá tartozó szép, geometriával szanaszét injekciózott márványos-szürke vizuális arculatba, ami itt a poszt fejlécében is ágaskodik.

Idővel az is kiderült, hogy ez billentyűs-agytröszt Zságer Balázs és az újhullámos tánczenéket betéve ismerő Genser András (korábban Add2Basket) kollaborációja, amit féltitokban debütáltattak is az Umbrella stúdióban.

Gensi, ahogyan sokan ismerik a pesti éjszakában, így beszélt a projektről:

“Balázzsal elég régóta ismerjük egymást és követjük egymás pályafutását, én hatalmas Local Broadcast (az első Zagar-lemez) fan voltam, és ugye a Yonder első lemezén is ő zongorázott, amit szintén a végtelenségig hallgattam. A zeneiségét mindig is belehallottam abba az elektronikusabb, táncolhatóbb irányzatba, amit én képviselek. 4-5 év intenzív külföldi karrier után picit kiégtem, valami újat kerestem, ő pedig az elmúlt pár évben kattant rá igazán a 4/4-re, úgyhogy teljesen természetes és organikus módon jött létre ez a live act.”

Az elmúlt egy évben heti egyszer találkoztunk, én vittem a zenei alapokat, ötleteket, sok-sok témát, és volt egy konkrét elképzelésem arról, hogyan lehetne ezt élőben izgalmassá tenni

– fűzte hozzá. A hazai szervezőket pedig látványosan meggyőzhette a dolog, mert a nekik küldött zenei mézesmadzag alapján máris elhívták őket több helyre, most szombaton például a legjobb pestközeli feszten, a Kolorádón mutatják be a komplett műsort.

Mi itt az Urbanplayeren pedig elsőként villanthatjuk meg ezt a videóteasert:

A srácok azt mondják, ezt a nyarat afféle próbaszezonnak fogják fel, mert az egész zenei univerzumuk még folyamatosan alakul, de már most egy formabontó cuccnak tűnik ebben a stádiumában is, amit zeneileg sem feltétlenül lehet behatárolni, egyszer kozmikus, egyszer baleári, egyszer indie, egyszer poszt-chillwave. De a választást úgyis mindenki meghozza majd maga.

(Disclaimer: a szerző részt vesz az I. Kolorádó Fesztivál szervezésében, de ez a poszt ettől függetlenül is megszületett volna, mert hát mindennél jobban szeretjük a fasza zenét.)