keresés menü

Magyar tinédzserek a hatvanas években találtak magukra

Urbanplayer: – Mondtad, hogy “már nem egy szar gimis zenekar” vagytok. Ez egy elég erős állítás a régi önmagatokkal szemben. Mi történt az utóbbi hónapokban, években?

Fekete Giorgio: – Abszolút távol áll tőlünk hogy az “őskarszonkómát” fikázzuk. 15-16 évesen elkezdtünk csinálni egy zenekart, ami minőségét tekintve olyan volt, mint akármelyik másik zenekar, amit az emberek ebben a korban csinálnak. Rengeteget tanultunk ebből a korszakból, olyan élményekkel és ismeretségekkel gazdagodtunk alatta amik nélkül sokkal nehezebb lenne minden. Én személy szerint örülök neki, hogy 16 évesen ilyen stílusú zenét csináltam.

Ezen okok miatt nem változtattuk meg a zenekar nevét; szerintem büszkének kell lenni arra is, amit ma már sokkal jobban tudnál csinálni. Valamint arról sem szabad megfeledkezni hogy 4 új tagja is van a zenekarnak az elmúlt időszakhoz képest, akik behozták a saját világukat.

UP: – Elég erős hatvanas évek hangulata van az új videónak és a zenének is. Hogy találtatok rá erre a korszakra? Miért érdekes ez egy mai magyar tinédzser számára?

FG: – Ez eléggé bennünk volt régóta, nem egy kosztüm amit felveszünk akkor amikor belépünk a próbaterembe és levetjük, amint kijövünk. Ilyen filmeket nézünk, ilyen zenét hallgatunk – sok egyéb mellett természetesen.

Szerintem ez egy nagyon érdekes évtized volt, zeneileg mindenképp az egyik legizgalmasabb, de nyilván nem szabad beleragadni ebbe. A szám szövege eléggé leírja a személyes hozzáállásomat ehhez az egészhez, mindenből a jó dolgokat kell átemelni a saját helyzetedre. Biztos vagyok abban hogy ezzel sokan tudnak azonosulni.

UP: – Mi várható a kövi időszakban a Carson Comától?

FG: – A What A Time To Be Alive, amihez Komróczki Diával az első klipünket készítettük a várhatóan jövő év elején megjelenő nagylemezünket hivatott beharangozni. A következő hónapokban szeretnénk sokszor fellépni magyar zenekarok előtt, megismertetni a zenénket a budapesti közönséggel és megtáncoltatni minél több embert.