keresés menü

Bulibemelegítő Route 8 és Danada Cry vadiúj splitjével

Remek soundtrack a szombat délutáni merengéshez a Farbwechsel kiadó két szépreményű zenészének Route 8-nek és Danada Cry-nak a tegnap megjelent fele-felében megosztott lemeze. Este pedig mindketten a Trafóban játszanak Pete Swanson előtt illetve után.

A farbwechseles hagyományokhoz híven szuper borítóval kísért splitlemez Route 8 négy hosszú trekkjével indul. Szellős house mindegyik, szép ambientes hangképekkel, amiket hallgatva egyaránt lehet hűvös kietlen tájakat vizionálni, de a medenceparti itallötyögtetés se egy illegitim fless vele kapcsolatban.

Az amúgy ingyen letölthető lemez képzeletbeli második fele, amin Danada Cry 12 nyúlfarknyi trekkje épp ennek ellentéte. Rövid, zsúfolt, absztrakt számok ezek, sok hangmintával, szétcsavart drone-okkal, összekutyult ritmikával. Olyan ez a lemez, mint egy drámai, katartikus másnap, vagy valami adathalmozásos burjánzó őrület. Ezt mondjuk én másnaposan sose hallgatnám, akkor inkább Route 8 oldala, viszont tiszta fejjel jó trip, és felspannoló bulimelegítőnek se utolsó. Tehát: kinek hogy! Este pedig úgyis lesz mindkettő!

 (Szomorú hír viszont, hogy Mika Vainio lebetegedett, így némiképp módosul az Electrify 3. általunk is behirdetett programja. A részletekről és a jegyárak hogyan-mikénjéről a facebook-eseménynél tudtok tájékozódni.)