keresés menü

Buli karácsonyig, a fellépőket itassátok! Hétvégi programajánló

santag

Bár a szentesti kocsmázás még messze van, addig is megint itt vagyunk, és ajánlunk – magunk helyett különféle zenés és táncos műsorokat, amikre mi is szívesen mennénk. Sőt, lehet, hogy megyünk is!

PÉNTEK: Simian Mobile Disco DJ Set @ A38 Hajó
A nemrég nálunk is bemutatkozó Dansmusiq-kollektíva idei utolsó bulijára egy nem kisebb név jutott, mint az előző évtizedben a tánczenének a Justice-szal együtt hatalmas lökést adó Simian Mobile Disco. A korábban már élőben Magyarországon is játszó duó most DJ-szettel érkezik, amibe azért saját dolgokat is bőséggel szoktak csempészni, úgyhogy az iránymutatás mellett, nyugi, slágerek is lesznek bőven. Előtte-utána: Crimson, Chrom és Grasshop, a látványért pedig Bpstreet visual felel.

simian

PÉNTEK: Dunkelbunt @ Kuplung
A Mana Mana buliján tér vissza másfél év után Magyarországra a mindenféle folkos műfajokat kurrens elektronikával összeeresztő osztrák Dunkelbunt. A szving, elektro house, balkáni motívumok, basszusnehéz ütemek és még csomó minden keverednek Dunkelbunt bazári repertoárjában. Zenél még a Dunkelbunt által épp nemrégiben remixelt Savages y Suefo duója is.

dunkel

PÉNTEK: Ufótámadás speciál @ Óbudai Próbatermek
Első ünnepi ajánlatunk! Az V. születésnapi apokalipsziséhez érkező mocskos punkgrind zenekart a kemény, de menő zenék krémje ünnepli: The Hillls, Mt. Kailash, Chappa’ai, Septic Assault, Wryness és Piss Crystals. Az eventénél precízebb leírásoknál mi nem is próbálkoznánk most, linkek szintén ott. Búék a Karaknak!

ufo

SZOMBAT: Karácsonyi ACID PARTY @ Mika Tivadar Mulató
Ha karácsony akkor acid volt a jelszó évek óta, amiből az idei évre már az lett, hogy Budapesten tombol az acid-revival, minden második menő buliban a leporolt, vintage szintik bizsergetik a bulizókat. Akárhogy is, a jéghegy csúcsa idén is a tradicionális karácsonyi party lesz Silffel, Jacques Beurlet Big Banddel, Route 8-tel, aztán dj-zik még Atomik, Gördön, Mesterházy és Sowjet is. Az üzletfilozófia pedig ez lenne “Belépő nincs, a fellépőket itassátok!”

acidk

SZOMBAT: Andrej Pushkarev @ A38 Hajó
A Lick The Click!, a Technokunst és az AKT Records szervezésében tartja meg éves budapesti szeánszát az orosz lemezlovas, Andrej Pushkarov. Az elsősorban a mély, mégis felemelő deep house-ban érdekelt Pushkarov hatalmas lemezgyűjteményén alapuló, változatos és érzékeny, reflektív szettjeiről híres. A mesternek mindössze Isu lesz a segítője a hajnalig tartó eufória kitartásában.

pushka

SZOMBAT: Hangmás XXXMas @ GMK
A karácsony apropóján egy különleges estével készül a nemrégiben friss lemezzel visszatérő Hangmás. Koncertjükön lesz klipbemutató, akusztikus kitérő, valamint átalakulás a Hol van ilyenkor a rendőrség? elnevezésű tétnélküli buliprojektjükre. Legalábbis ez az, amit tudni lehet. A hagyományosan a legjobb koncertzenekarként emlegetett Hangmás előtt az idei év legjobb magyar gitárzenekara, a nemrégiben egy kúllistás énekesnővel négytagúvá bővült Gustave Tiger melegít.

hangmas2

SZOMBAT: Negatív Szakállak Xmas @ BOTB
Simulós elektronikát, dögös gitárzenét, összességében az indie legjavát ajánlgatja a Negatív Szakállak bulija a főváros még mindig nagyon frissnek számító új helyén, a Beat On The Brat-ben.

negativsz

Találkozunk mindenhol!