keresés menü

Budapesten szívják fel magukat a közép-európai lányok

A környék zenei tehetségeit bányászó Budapest Showcase Hub 2016 óta szállítja a posztszovjet és balti régió legígéretesebb előadóit Budapest szpotlámpáinak nyilalló kereszttüzébe, meg persze a kurvajó magyarokat is, szóval ez

minden évben elég jóféle bandázás a hozzánk hasonló sorsú népek nyitott gondolkodású popzenészeivel,

akik cserébe eléggé örülnek a networkingnek. Idén november 13-án szerdán indulnak a több helyszínt lefedő koncertek, aztán tartanak három estén át, és most bónusz boldogság látni, hogy mennyire sokan lettek a lányok az előadók között. Csak úgy hirtelenjében!

A Wesselényi utcai Úri Muriban csütörtökön például kizárólag nők veszik át egymástól a mikrofont, például a hazai színekben villantó Myra Monoka:

Vagy a lettországi Evija Vēbere, aki talán nem felejti otthon a fénylő szempillákat:

És a magát szláv-gengszter-gésa hiphopként definiáló КУКЛА:

Érkezik még a szabályáthágó litván Shishi trió, akik félelmet nem ismerve keverik a rapet, a trasht, a lo-fit és a post-punkot. Zenéjük feminista kiáltvány, ami gyermeki ártatlansággal és sok humorral kritizálja a világot, miközben képtelenség nem táncolni rá:

És ha ez nem lenne elég, és miért is lenne, mert kreatív, fasza csajokból sosem az, akkor orosz Olga Maximova, azaz OMMA is beírható a kalendárba, aki a moszkvai klub élet megkerülhetetlen alakjaként több nagy európai kiadó is felfigyelt, például a berlini Powerhouse. Olga a zenélés mellett a Playtronica művészeti csoporttal különféle hétköznapi tárgyakból csinál hangszert: zenélt már ruhákkal és csinált live settet ananásszal, uborkával és dinnyével is. 

És persze Hegyi Dóra OHNODY projektje is brillírozik egyet, a hazai közönség által egy ideje eléggé elkerült Szimplában, amit amúgy is érdemes újra felfedezni magunknak, mert még mindig halálolcsó a fröccs.

Aki pedig útközben is a fülébe helyezné őket, sőt, még többeket is, mert most csak csipegettünk a női előadók közül, annak

itt a BUSH Girlpower Spotify-playlistje.

Húzzatok a koncertekre, mi is így teszünk!