keresés menü

Üss meg, bébi, még egyszer! 20 éves lett Britney Spears debütalbuma

1999. január közepén jelent meg az első nagylemeze az akkor még mindössze 17 éves énekesnőnek, rajta a címadó dallal, ami napalmként robbant végig a világon, hogy végül minden idők egyik legtöbbet játszott, ennél fogva legidegesítőbbé slágerévé alakuljon.

Két évtized! Ennyi telt el a reménykedős iskoláslány-kaland óta.

Amiről sokan nem is tudják, hogy

  • a dalt Max Martin sztárdalszerző professzionális zeneipari munkás eredetileg a TLC csajcsapatnak szánta, de nekik nem kellett. Spears viszont érezte benne a kraftot, így az övé lett.
  • a “Hit me…” kezdetű dalcím miatt többen aggódtak, hogy a családon belüli erőszakot juttatja az eszekbe, így lett a cím simán csak “…Baby One More Time”.
  • a máig mértékadó zeneki szaklap, az NME odáig ment a kritikusi dicshimnuszban, hogy azt mondta, a dal elképesztő, a kamaszkori vágy szimfóniája, ebben a minőségében pedig még a hasonló érzések egyik legnagyobb szócsövét, a Beach Boys-alapító Brian Wilsont is maga mögé utasítja
  • amúgy ami a fogadtatást illeti, valóban sok nagyságot maga mögé utasított: az album a maga 25 milliós eladott példányszámával beelőzött olyan legendás lemezeket, mint Madonna Like A Virginje, az Oasis (What’s The Story) Morning Gloryja vagy George Michael Faith-je.

BÓNUSZ: és az megvolt, hogy az album egy ilyen gyöngyszem átdolgozást is tartalmaz?!

Ennyike. Ja, igen, és utólag is boldog 37. születésnapot, Britney, nem felejtettük ám el, hogy decemberben volt!

Tűz tartalom 🔥