keresés menü

BRÉKING: Megjelent a magyarországi technó őszödi beszéde!

Vajon gondolta volna bárki 2006-ban, hogy nem csak az akkori miniszterelnök szájából hangzik el feltáró jellegű szónoklat, de percek kérdése, és a magyar buliszcénában is coming outol valaki? Hát ez most megtörtént! Kapaszkodjon mindenki a karfába, ez most kemény lesz:

Vajon ki áll emögött?!

Természetesen csak néhány, kezdeményezőkészséggel rendelkező csávó, akik összecsődítették Magyarország legjelentősebb veretőembereit, tehát minden olyan DJ-t, aki egyetért a szlogennel, hogy “Magyarországon a techno nem elbagatellizálható.” (Hallod ezt, Bárány Attila?) Mindehhez tüntetést jelentettek be most vasárnapra – igen, a választás napjára – a Szabadság térre, onnan pedig majd folytatódik a zakatolás a Corvintetőn és a Müsziben. A tüntetés persze egy ordas nagy buli lesz valójában.

Merthogy ez, igen a Több technót a Parlamentbe nevű, korábban már villantott esemény (akció? pörformansz? izéke?) folytatása.

tobbtekno

Követelések is vannak ám, hajjaj:

1. Az állam mentelmi jog biztosítása révén garantálja a magyar elektronikus zenei előadók, DJ-k befolyásolásmentes működését! Véleményünk szerint a hazai DJ szakma képviselői munkájuk során legalább annyira hasznos és nélkülözhetetlen feladatot látnak el, mint az ugyanilyen jogokkal rendelkező tisztségviselők, pártpolitikusok.

2. A döntéshozók kezdeményezzék egy országos, államilag finanszírozott technó rádió mihamarabbi létrehozását. Legyen állami technórádió!

3. Profi hangrendszert és DJ-t minden faluba! Magyarországon még mindig akadnak olyan elmaradott kistelepülések, ahová akár több órára is szükség van, hogy kiérjen a legközelebbi DJ.

Hát így. Végül videó a hangpróbáról: