keresés menü

Óriási hír: visszatérnek a trükkös-tudatos hiphop zászlóhordozói!

Az aranyláncok csörgésétől mentes, és  a klipekben sem elsősorban a rengő buborékseggekre hangsúlyt helyező “okos” reppzenének régre nyúló hagyományai vannak, De La Soul, A Tribe Called Quest, Mos Def, Jurassic 5, sorolhatnánk az értelmiségi vonalat, bár nem feltétlenül napestig, mert ezek az előadók sosem fürödtek annyira a reflektorfényben, mint azok a kollégáik, akiknek reggelente az a legnagyobb gondjuk, hogy melyik luxisportautóba üljenek be a még sosem hordott Air Jordanben, amit pár hét múlva úgyis kidobnak.

A fenti névsort gyarapítja a Blackalicious duója is a kilencvenes évek közepe-vége óta, csak ők még egy baszott nagy adag fankit is belesodortak az egyenletbe. Élőhangszeres alapok (minták), optimizmus és játékosság, nulla keménykedés, illetve Gift Of Gab komplex, ügyes, nyelvtörő szövegei: nagyon sok embert megvettek ezzel a koktéllal.

De hát lehet ennek ellenállni?!

Na, de most nem múltidézőben vagyunk, aki akarja, úgyis fél perc alatt megtalálja magának a srácok eddigi életművét. Most sokkal fontosabb ennél, hogy tudassuk: az 1999-es Nia, a 2002-as Blazing Arrow és a 2005-ös The Craft után újra jelentkeznek a nagylemezfronton, rögtön egy háromalbumos vállalással.

Az Imani Vol 1 szeptember 18-án jelenik meg, itt az első single róla:

A várható albumok egyébként a hit tematikája köré csoportosulnak majd, de ennél is érdekesebb, amit Chief Xcel mondott el az NME-nek arról, hogyan gyűlt fel bennük ennyi energia.

“Fent kell tartanod az éhséget, azt a fajtát, amilyen egy gyakornoknak van! Ha kávét kell csinálniuk, kávét csinálnak, ha telefonokra válaszolni, akkor telefonokra válaszolnak, de mindent megtesznek, hogy elsajátítsák a mesterséget.”

Hát ha tényleg ekkora szenvedéllyel készült, akkor alig várjuk. De amúgy is!