keresés menü

Bezártak egy tunéziai klubot, miután egy DJ lejátszotta egy muszlim imára hívás remixét

Dax J azóta halálos fenyegetéseket is kap, pedig bocsánatot is kért. Még a Facebook-oldalát is kénytelen volt elérhetetlenné tenni. Így történt a dolog a helyi El Guitoune nevű helyen:

A londoni születésű, már Berlinben élő lemezlovas, akit tavaly a Resident Advisor top százas listáján az 56. legjobb DJ-ként neveztek meg, az Orbit Festival részeként játszott egy bulin, a hatóságok viszont rögtön azután be is zárták a klubot és nyomozást is indítottak, hogy videók bukkantak fel a neten a müezzines remixről, és ahogy az emberek táncolnak rá.

Mnaouar Ouertani, Nabeul város (itt történt a klubbezárás) kormányzója szerint a klub vezetőjét is letartóztatták, a jó erkölcsök megsértéséért. “Nem engedjük meg a szent ügyek és a vallási érzelmek ellen indított támadásokat” – mondta.

Az El Guitoune klub

A fesztivál szervezői a Facebookon reagáltak azzal, hogy rengeteg energiát öltek a rendezvénybe, amivel azt szerették volna megmutatni, hogy

Tunézia szereti az életet és az örömöt, ahol jó élni, és nincs terrorfenyegetés.

Dax J senkit nem szeretett volna megsérteni, épp ellenkezőleg, azt gondolta, hogy ez a trekk megérinti a szíveket. “Igazságtalan, hogy húsz másodpercnyi zene tönkretesz egy több hónapon át szervezett fesztivált.” Majd arra kérték az embereket: bocsássanak meg, hiszen az Iszlám is a békéről és a megbocsátásról szól.

(Guardian)