keresés menü

Németország technótemploma, a Berghain nyit egy harmadik tánctermet

A világ legmémesíthetőbb klubja (lásd róla a mindenféle posztjainkat), a berlini Berghain a március 23-24-én nyitja ki a Säule névre keresztelt termét. Magyarul ezt úgy fordítjuk általában, hogy “oszlop.”

A Säule-ban sötétebb, kísérleti előadók fognak játszani – lásd, azaz hallgasd az aláfestést lejjebb -, ráadásul stílszerűen épp a Berghain főterme alatt kap majd helyet. Ezzel némiképp egyensúlyozza a Panorama Barnak a Berghain-főteremhez képest könnyedebb, diszkósabb, felhőtlenebb felhozatalát.

A nyitóbuli első napján, március 23-án csütörtökön egyébként a Mannequin Records főnöke, Alessandro Adriani, valamint Deena Abdelwahed és Natalia Escobar zenélnek a Säule-ban. 24-én, pénteken pedig Dis Fig, Illum Sphere és Laura Clock lesznek soron, ráadásul ezen a napon a Panorama Bar (ami általában pénteken nyitva van) zárva lesz. Azt nem vágjuk, hogy ez hosszabb távon mit jelent.

Annyit még tegyünk hozzá, hogy a Berghainnak ezzel együtt összesen már öt terme lesz, de a koncertekre és kiállításokra specializálódott Halle am Berghain és a Kantine általában külön életet élnek.

(via)

Tűz tartalom 🔥