keresés menü

Berghain-bojkottot hirdettek párszázan, mert szerintük drogozás felé terel a klub új belépőfilozófiája

Ha októberig nincs változás, akkor több hónapos "sztrájk" is lehetséges.

Szeptember 7-től régi rend változott meg a Berghainba való belépés mikéntjében. Eddig – ha csak nem fordítottak vissza – 18 euró leperkálásáért kaptunk egy pecsétet, ami egészen hétfőig érvényes volt, akárhányszor szakította meg a jelenlétet hosszabb-rövidebb pihenővel a bulizó.

Mostantól azonban minden újabb belépésnél 5 eurót rá kell dobni az alapárra, így könnyen duplájára is nőhet az egy hétvégényi Berghain-élmény ára. Az már csak mellékes, hogy a pecsét helyét karszalagvette át.

Ennek hatására indult el a Berghain Klubnacht Boycott nevű facebook-esemény, ahol már több mint ezren jelezték, hogy nem értenek egyet az új renddel.

A fő indok pedig az lett, hogy ezzel a lépéssel a Berghain arra kényszeríti az embereket, hogy ne, vagy legalábbis minél kevesebbet szakítsák meg a bulit, ami egyúttal afelé tolja az embereket, hogy különböző pörgetőkkel tartsák magukat a szeren.

Október 31-ig tart a bojkott, de ha nincs változás, akkor három hónappal készek a lázadók rögtön hosszabbítani az ellenálló kampányt.

Innen.