keresés menü

Sosem látott fotók mutatják meg Amy Winehouse derűs oldalát

Charles Moriarty 2003-ban találkozott először Amy Winehouse-szal, hogy fotókat készítsenek az első lemezéhez, a Frankhez. Üveg borral a kezükben járták az utcákat, kattantak a képek, majd egy járókelőtől kölcsönkért kutyával közös fotó lett a telitalálat, ez lett került végül a Frank borítójára.

https://www.youtube.com/watch?v=V31qKVFSPD4

Ekkor még senki se hitte volna, hogy a szépreményű énekesnőnek mindössze egy másik sorlemeze fog megjelenni, mielőtt csatlakozik a huszonhetesek klubjához.

Moriarty 2003 fotósorozata főleg azoknak a nyomasztó paparazzi-fotóknak a tükrében drámai, amik a világsztárrá lett Amy Winehouse totális egzisztenciális lecsúszását dokumentálták, kialakítva a külső szemlélőben az önpusztító soulénekesnő képét.

Moriarty a szomorú 2011-es évben úgy határozott, hogy megtartja magának annak a nyolc évvel ezelőtti bensőséges napnak az emlékeit. Csak Asif Kapadia Amy című, csomó privát anyagot is felhasználó dokumentumfilmjét látva döntött úgy, hogy mégis közzéteszi ezt a sorozatot, hogy a nagyközönség a másik, derűsen bolondos oldaláról is megismerhesse a tragikus sorsú énekesnőt.

Végül Sybren Kuiper könyvdizájnerrel együttműködve állította össze Moriarty a Before FRANK című könyvet, ami a sikeres Kickstarter-kampánynak köszönhetően már abban a tudatban rendelhető elő, hogy tutira megérkezik hozzánk a nyomdai műveletek után. Ebből mutatunk most néhány képet.

(via)