keresés menü

Megvan az idei Bánkitó első tizenvalahány fellépője

Haladjunk szépen sorban. Az első külföldi név a garázsrockban utazó Viagra Boys lesz Svédországból. Nekik a Sports című számuk ment tavaly egy nagyobbat – például a Pitchfork év számai listáján. Tehát full kurrens névről van szó.

Jön még a kanadai Bob Moses is, akik meg ilyen elektropopban utaznak – olyan állomásokkal, mint a Glastonbury vagy a Coachella fesztivál. Ezek után egy Sziget talán logikusabb lett volna. Viszont kit érdekel a logika, amikor Bánk meg hangulatosabb helyszín az ilyen zenékre. Egész pontosan amúgy egy klubszettel érkeznek.

Talán még a külföldi neveknél is izgalmasabb lesz az, hogy a Fran Palermo és a Middlemist Red közös koncerttel készül. Az ország két legmenőbb gitárzenekara ráadásul egymás számait fogja játszani. Ez egy tök jó ötlet tekintettel a kis magyar piacnak azon sajátosságára, hogy nagyjából minden fesztiválnak hasonló magyar névsorból kell dolgoznia évről-évre.

A jó hazaiból lesz még aztán Gustave Tiger, Szabó Benedekék és Analóg Balaton. Valamint lesz egy új színpad, ahol szándékosan rövid, fél órás, fesztiválra szabott úgynevezett powerkoncik lesznek oylan nevekkel, mint a Deep Glaze, a Carson Coma vagy a Panel Surfers.

Március 21-ig 18900 magyar forint a bérlet, napijegyet nyolcfélért mérik, az event pedig itt.