keresés menü

Bájos énekesnők ma az A38-on: Selah Sue és Sena az újhullámos soul jegyében

Úgy döntöttek hajóék, hogy az őszi koncertidénynek egy jelentős részét az aranytorkú énekesnőknek szentelik: a dán Fallulah, a francia Sexy Sushi és Péterfy Bori után szeptember 25-én este ismét egy erős párosítás kapja a rájuk zúduló reflektorfényt.

Selah Sue 1989-es születésű belga-flamand előadó, akinek egész gyerekkorát a díva-karrierre való tudatos készülődés töltötte ki. Olyannyira, hogy amikor alig 17 évesen kiposztolta pár saját dalát a MySpace-re, nem csak egész Belgium figyelt fel rá, hanem komoly nemzetközi sikert aratott. Sőt, már első lemezszerződésekor pontosan tudta, hogy az európai neo-soul/r’n’b/hiphop-színtér egyik megújítójával, Farhottal akar dolgozni, akinek révén még azt is sikerült elérnie, hogy Me’shell Ndegéocello és Cee-Lo Green is közreműködjön a lemezén. Innentől nem volt megállás: ő nyitotta Prince antwerpeni koncertjét, Perez Hilton magasztalta, és szülőországában nincs nála népszerűbb énekes, trú fesztiválfavorit. Tényleg nehéz nem felfigyelni rá:

Senával pedig ugye mindenki találkozott már, aki valaha kilépett a budapesti éjszakába. First One című debütáló lemeze a magyar underground (a pesti flaszteren fogant, Gimmeshot-os, kultiplexista) hiphop egyik mérföldköve lett, a tíz évvel később, nemrég megjelent Lots of Trees pedig az év egyik legsokoldalúbb, változatos és izgalmas albuma, amit Sena varázslatos egyénisége fog össze. A közönségkedvenc fekete dalospacsirtát ezen az estén az Irie Maffia zenészei kísérik, de ezúttal érthetően inkább füstös, soulos, bluesos hangulatban festenek alá.

Mindez tehát ma este fél 8 után, időben érkezni érdemes, Facebookon az esemény itt található.