keresés menü

Aztán egyszer csak földönkívüliek táncolnak az erdőben

Mielőtt rátérnénk az eddigi legizgibb, új trekkjére, járjuk végig szépen Cubby útját, mert így sokkal izgalmasabb a sztori, minthogy: jé, de király ez a szám!

A Kwane nevű énekesnővel és a Current nevű rapperrel felvett Cold még csak egy sima, (de nagyon jó) popballada volt, ahol nem is igazán tűnt indokoltnak Cubby nevének az előretolása, inkább a többiek vitték el a számot:

Majd nyár elején érkezett a Steady Now, ahol már nem voltak énekesek, csak egy gyerekdalfoszlány volt szétkenve hangmintaként a kísérteties minimalista alapokon. A hozzá tartozó klipben pedig egy embert látunk, aki sétál befele az erdőbe.

A Dazed-en premierezett Hooded aztán most kivillantotta Cubby fogának fehérjét. A szám videójában fehéren világító, földönkívüli alakok járják a táncot az erdő közepén, közben a zene pedig olyan, mintha Arca vagy Evian Christ írta volna boszorkánytáncokhoz. A Hoodedben azonban az a legviccesebb (és egyben legparább), amikor az össze-vissza csapkodó, rideg ütösök mellé bejön egy gyerekdalszerű motívum – talán épp visszautalva a Steady Now énekfoszlányaira. Nem bánnánk, ha ez lenne az a future. (A videó a Dazed-en tekinthető meg.)

Hogy ez után ténylegesen mi jön, azt mi is szeretnénk tudni, de annyi már biztos, hogy ez a Cubby igen csak ígéretes figura, aki ilyen elánnal játszik hajnalban maréknyi szerencséseknek:

(Azt már csak zárójelben, hogy feltehetőleg a fellépésein, a Cold borítóján és egyéb fotókon is feltűnő műkéznek is egész biztos lesz még szerepe.)