keresés menü

Azon ügyködik a Spotify, amit kicsit elvesztettünk a klasszikus tévézéssel és rádiózással

Csomó emberrel már beszéltem arról, hogy ugyan tök jó, hogy az internetnek köszönhetően nagyjából mindenki percre megtervezheti, hogy milyen tartalmak fogyasztásával üti el az idejét, és ebben egyre inkább partnerek a szolgáltatók is, kábé mindenki köré odaépítve a maga kis privát buborékját.

A haverjaim közül senki sem volt különösen nagy rajongója a kereskedelmi csatornáknak, a közszolgálatiknak meg aztán végképp nem, viszont mindenki úgy van vele, hogy

Van abban valami jó, hogy ha benyomtad – teszem azt – az RTL Klubot, akkor tudhattad, hogy csomó emberrel együtt nézed, másnap meg lehet róla dumázni. Manapság a sporteseményeken kívül nem igazán van már ilyen.

A Spotify valószínűleg ennek az igénynek mentén kezdett el kísérletezni a közösségi playlistekkel. Eddig ugye csak arra volt lehetőség, hogy egyes számokat vagy playlisteket megosszunk egymással. Most a saját dolgozói között azt tesztelgetni a szolgáltató, hogy a Now Listening szekcióba bevezeti a Connect With Friends funkciót. Gyakorlatilag ez arról szólna, hogy közösen tudnátok összeállítani a zenéket, amiket hallgattok. Persze passzív csatlakozásra is lehetőséget adna.

Egyelőre semmi konkrét dátum nincsen a széleskörű bevezetésről, sőt még annak a módja se tiszta, hogy mennyire lehetne belenyúlni ezekbe a közösségi playlistekbe. Csak a végére lehetne tenni? Vagy rögtön már az aktuális szám után? Az biztos, hogy a YouTube-diszkók minden problémája ott van a fejlesztők vállán, de hajráhajrá!

innen