keresés menü

A Radiohead új klipjének animátora elmondta, hogy miről szól a Burn The Witch

Ahogy mi is közvetíttettük az eseményeket, a Radiohead nagy anticsinnadrattával tegnapelőtt bemutatta a régóta várt kilencedik nagylemezének az előhírnökét, a Burn The Witch című számot és a hozzá készült stop motion klipet.

A videó animátora, Virpi Kettu, aki már a 2003-as There There-ben is együtt dolgozott Yorke-ékkel, a Billboardnak mesélt a friss anyag motivációiról. Elmondta, hogy a zenekar mindenképpen egy relatíve vidámabb klipet szeretett volna a baljós számhoz figyelemfelkeltés gyanánt. Innen jött a bábfigurák ötlete. A klip témája pedig napjaink menekültkrízisével von párhuzamot.

Arról van tehát szó, hogy a zenekar szerint a muszlimok és úgy általában a mások hibáztatása a boszorkányüldözéshez hasonlítható.

A “tudjuk, hogy hol élsz” feliratú képeslap pedig, amit az angol rajongóiknak küldött ki a zenekar, arra utal, hogy igazából a menekültellenes politikusok terméke a biztonságtalanság érzete és a másikra való mutogatás.

Hozzá kell tenni, a Billboard cikkének elején hangsúlyozottan ki van emelve, hogy Kettu szavai nem szükségszerűen tükrözik a zenekar véleményét…

Na, de azért nézzük csak meg még egyszer azt a videót!