keresés menü

Az Animal Collective elkészült új lemezével

Kis színes jön! A progresszív popzene, vagy neo-pszichedelia, vagy freak folk, vagy nevezzük ahogy akarjuk, szóval a 21. század egyik gondolatébresztő zenékben gondolkodó brigádja a los angelesi EastWest Studios instagramján keresztül hozta a világ tudomására: elkészültek legújabb, kereken tizedik stúdiólemezükkel.

Ezt a képet kapjuk mellékletként a hírhez:

2012-ben adták ki legutóbbi albumukat, a Centipede Hz-t, persze a zenebuzivilág még mindig leginkább a 2009-es, sűrű fantáziavilágban tapicskoló Merriweather Post Paviliont emlegeti.

A szaksajtó kritikáit összegző Metacritic például úgy számolta, hogy a maximális 100-ból 89 pontot adtak átlagosan az albumra a szőrösszívű ítészek, de a hasonlóképp számoló Albumoftheyear.org is úgy találta, hogy abban az évben nem volt ennél kiemelkedőbb hanganyag. Ezzel együtt persze folyton felmerül itt-ott a csapat kapcsán, hogy ebben a hype-ban több a mesterséges adalékanyag, mint a zenei értéknek szóló hozsanna.

Ettől függetlenül hallgassuk meg az említett lemez legprímább dalát, mintegy várakozással telve az új cucc hírének hallatán, és tegyük gyorsan hozzá, hogy ha csak tizedennyire lesz jó a friss album, akkor már érdemes lesz betenni művészkedős nyárestéken: