keresés menü

Zsebkendőket a kézbe, visszavonul a világ hatodik legjobban fizetett DJ-je :((((((

Mutatjuk. Ő az:

Igen, Avicii az.

Az elektronikus zenét elkurvító, hatásvadász parasztveretős egyház, az EDM egyik legfontosabb püspöke kedden délelőtt posztolt egy hosszút a Facebookra, megköszönve mindenkinek, hogy beteljesíthette álmait, meg a pályatársainak, hogy felépítettek egy mozgalmat (ez volna ez EDM), ami vihar módjára sepert végig a világon.

“Köszönet minden rajongónak, aki valaha is jegyet vásárolt vagy belógott egy fellépésemre, megvett egy dalt vagy letöltötte, kommentelt a posztjaimra vagy fikázott egy ízeset.”

– mondta a köszönetek hosszú sorában polgári nevén Tim Bergling, aki amúgy 26 évesen áll le a zenei karrierrel. Egy időre legalábbis.

Hosszú bejegyzésének a kifutása egyébként az, hogy miközben megérett művészként, felnőtté vált, és rájött, hogy annyi minden mást szeretne még csinálni, és annyira kevés idő van mindezekre. Főleg akkor eszmélt, hogy változtatnia kell, miután nemrég barátaival átutazta Amerikát. Az új megvilágításba helyezett dolgokat.

Egészen szokatlan módon még egy telefonszámot is megadott a poszt végén, amit kifejezetten arra fog használni, hogy ott lehet neki üzenni. “Kérlek legyetek türelmesek, nem biztos, hogy szupergyors lesz a válasz” – írta.

Az egész Avicii-jelenséget (még ha az az évek során konszolidálódott is a rádióbarátabb popzene irányába) egyébként kiválóan példázza, hogy még ilyen paródiavideó is született az EDM kapcsán, ami egyúttal gyilkosul megmutatja, nagyjából hol is lehet elhelyezni ezeket a zenéket a villanyzene térképén: