keresés menü

Előkerült egy MTV-s Autechre interjú 1994 évéből

Az MTV Europe Party Zone TV című műsorában tűnt fel 23 éve az experimentális – és azóta is hátborzongatóan időtálló! – okosgépzene két alapembere, Rob Brown és Sean Booth, vagyis az Autechre duó, ami akkor még viszonylag messze volt a nemzetközi áttöréstől (na nem mintha így 2017-ben a Petőfi Rádióban bármikor is számíthatnánk arra, hogy megszólal egy zenéjük, a hírnevüket csak az “undergroundnak” hívott elektronikus zene keretei között lehet értelmezni).

Ma persze már Aphex Twin és Squarepusher kontextusában a legnagyobb kísérletezők között szokás emlegetni őket, és hát az sem véletlen, hogy amikor a budapesti Selected Sounds elhozta őket tavaly novemberben, tisztességesen megtöltötte emberekkel a táncteret, amihez szokásukhoz híven lekapcsoltattak minden fényforrást, a vaksötét hangélmény érdekében.

Na, most valaki feltöltötte a szóban forgó korai interjút, amiben Simone Angel műsorvezetővel szemben ülnek viccesen buggyos gatyákban, hogy elmondhassák,

csakis azért emlegetik őket Aphex Twinnel egy lapon, mert ők is eredeti dolgokat csinálnak, miközben tánczenét is csinálnak.

Az interjút beágyazni sajnos nem tudjuk, itt lehet megnézni a YouTube-on. Ez meg itt egy mix, amit ők raktak össze még a FACT-nek az őket ért hatásokból, őrült breakcore-tól a reppen át az extrém metálig: