keresés menü

Audiopill: az új találmány, amit ha lenyelsz, buli lesz a beleidben, csak épp az orvosok nem javasolják

Megesik, hogy épp nem tudunk eljutni a világ valamennyi technórendezvényére, viszont mostantól nem is feltétlenül kell: a cseh konceptművész Jan Poope ugyanis kitalálta, hogy legyen már elég benyelni egy tabit, ami megoldja a partit önnön szöveteink ölelésében. Semmi vegyi anyag nincs benne, a kísérleti célzatú kapszula az elfogyasztást követően, miután bekapcsoltuk egy távirányítóval, egyszerűen az általunk megadott BPM-számon elkezd pulzálni. Bennünk.

Hogy legyen mit megbánnunk, mert az egész állítólag a felső gyomor-bél traktuson átjutva, jó egy óra múlva a medencemagasságban végül intenzíven (fájdalmasan) érezhető lesz. De aztán némi csillapodást követően jön a várva-várt pumpáló szakasz. Amit tíz órán át nem lehet kikapcsolni :D

A művésznek az ötletet egy hivatalosan is bejegyzett, olasz gyártmányú orvosi készülék adta, ami alacsony frekvenciás ultrahanggal segít gyógyulni. Az Audiopill azonban mégiscsak radikálisabb eszköz, hiszen ott vándorol a bélcsatornában, cserébe viszont olyan érzést nyújt, hogy idézzük a mestert,

mintha egy koncertterem közepén állnál, egy erős hangrendszerrel a testedben. Vagy egy gyárban, ami tele van fémmegmunkáló gépekkel, és ütvefúró dolgozik a gyomrodban. Az egyetlen különbség, hogy valójában teljes csend van körülötted.

Odabent meg persze megállíthatatlanul baszat a veretés.

A projekt meglehetősen őrülten és veszélyesen hangzik, ezt jól mutatja az Indiegogo-oldal is, ahol az alkotó bátran megcélozta a 150 ezer eurót a finanszírozáshoz, de alig támogatták meg annak egyezred részével. És az orvosok sem tanácsolták neki, amikor konzultált néhányukkal, hogy valaha bárki is lenyeljen egy ilyet.

De az oldal szerint még így is akadt, aki lecsapott egy prototípusra. Neki jobbulást kívánunk!