keresés menü

Astryd, a pesti éjszaka új reménysége?

Aki az elmúlt hetekben lemaradt volna róla: új zenei projekt bontakozott ki a magyarországi vokálos absztrakt-hiphop színtér (ha van olyan) bástyájaként éveken át működő, de tavaly feloszlott Realistic Crew-s Vranik Krisztián keze alatt, magával húzta a csapat legutolsó énekesnőjét, a feltörekvőfélben lévő Marge-ot, és ha már így álltak a dolgok, akkor bevonta az énekesnő zenekarának ütősét, Gulyás Kristófot is.

Műfajilag white neon electronicaként definiálják magukat, volt már egy zártkörű bemutatkozó buli és egy debütkoncert is az A38 Hajón, ez meg itt az első videójuk:

Hivatalos oldalukon azt írják:

A film egy hideg, lüktető road movie, amely Jim Jarmusch, a Cohen fivérek és David Lynch fanyar Amerika képére építve éterien steril, de mégis feszült, groteszk világot épít fel a zene sötét lüktetésére.

Az biztos, hogy ideje volt már történnie valaminek, mert gépzenei live act-ek piacán nem vagyunk elárasztva, a további kérdés pedig az, hogy lesz-e erre kellő létszámú közönség a stadionelektró-mocsáridubstep Magyarországon is elszabadult poklában. Lássuk meg.