keresés menü

Az megvan, hogy Arca fiatalon a latin Fluor Tomi akart lenni?

A venezuelai születésű Arcáról szóló közepes vagy annál hosszabb írások közül szinte valamennyi kitér arra, hogy milyen makulátlan menőség a pályája. Egy korai hálószoba projektet leszámítva kizárólag a legeslegfontosabb popzenészekkel dolgozik együtt (Kanye West, FKA twigs, Björk), saját cuccaival rendre új irányt ad a kísérleti elektronikus zenéknek, valamint a vizuális megjelenése is a legapróbb részletekig ki van találva. Ez például egy idei kép:

Épp egy videós posztot rakosgattam össze, amikor a stáblistánál megláttam Arca nevét, miszerint producerként közreműködött a Chulius & The Filarmónicos nevű elektropopos latin formáció számában.

Innen már csak néhány kattintás kellett ahhoz, hogy rájöjjek, a tinédzser Alejandro Ghersi mielőtt Arca lett volna,

2005-től legalább 2011-ig Nuuro néven gyártott ilyen kicsit műanyag, de azért elég trendi és végülis egész izgi elektropopokat.

De ezen a néven dolgozott már együtt Mykki Blancóval és Kelelával is, illetve úgy fest, hogy egy Kanye West és Björk stúdiószessön között azért a régi haverokra is marad ideje!

Ha csak számomra lenne ez újdonság, lévén Wikipédián is fel van tüntetve a Nuuro név, akkor bocsánat az okoskodásért! Akiknek viszont új lenne ez a kis érdekes szál, azoknak ideteszek néhány trekket hősünk korai éveiből, a spanyol és angol nyelvűekből egyaránt válogatva.

“Imádom, de úgy tűnik, senki sem ismeri, remélem most majd eljut mindenkihez!” – Az alábbi trekket ezzel a szöveggel töltötte fel valaki 2009-ben.

“I don’t a unterstand a single word… but it’s a great song!”

“i love you nuuro”