keresés menü

Aranyfogú Goldie ma megcsinálja Budapestet

goldiea38

Idén lépett karrierjének huszadik évébe a(z egyébként 47 éves) kopasz stúdiógengszter, a fogait és ujjait is súlyos aranydarabokkal terhelő, törtütemek egyik hivatásos forradalmasítójaként ismert Metalheadz-kiadófőnök Goldie. Ez már önmagában is érdemessé teszi a péntek esti jelenlétet az A38-on, de ha még hozzátesszük azt is, hogy a szervezők szerint az őrült ritmusdzsanki maratoni szettre készül, ami alsó hangon két órát jelent, aztán ki tudja, mennyit, akkor még egy indokkal gyarapodunk. Jön vele egyébként a hangulattornáért felelős MC GQ is, meg az ügyes magyarok, Facebook eseményoldal itt!

És akkor jöjjön a bónusz tartalom, mert anélkül csak fél lábon áll az ajánló: azt például tudtad-e, kedves olvasó, hogy Goldie graffitisként is elismert volt? A VIBE nemrég ritka fotókon keresztül engedett betekintést életének ebbe a festékszagú szakaszába. Az SBTV még tovább ment, egyenes a házi stúdiójába:

Aki pedig igazán korán kezdené el a ráhangolódást erre a hangos estére, annak mondjuk, hogy a hajó orrteraszán délután öttől már pörög a Fridays, ingyen, egyetfizet-kettőtkap koktélakciókkal, és mostantól minden pénteken így lesz, vagyis ez a nap a basszusorientált futamoké lesz a fedélzeten, fél úton a Duna és a szabad ég között.

Végül egy rapid, nem átfogó szerzői karriertörténet Goldie-tól, pár zene formájában:

Inner City Life (1994)

Digital (feat. KRS-One, 1997)

http://www.youtube.com/watch?v=2A7HgL_qcNE

Temper Temper (1998)

http://www.youtube.com/watch?v=YIcMolthnX0

Monkey Boy (2007)

Freedom (2012)