keresés menü

Aranyélet Peti karácsonyi zeneajánlatai minden kedves embernek

#mézeskalácssütés: The Connells – Fun and Games

“Van egy lány, akit nagyon szeretek, és vele beszéltünk többször arról, hogy majd mézeskalácsokat süt és áthozza nekem. A tervekből általában nem lesz semmi, de itt a semminek is jobban fogok örülni, mint bárminek.”

#ajándékvásárlás: Bonnie Prince Billy – Another Day Full Of Dread

“Nem látom értelmét. Ajándékozni viszont szeretek. Azt viszont nem, ha dátumhoz kötik. Szerintem akkor ajándékozzon az ember, amikor úgy érzi és nem kényszerből, mert valakinek születésnapja, névnapja vagy fenetudja mije van. A legőszintébb ajándék váratlanul jön. Mellesleg ha már Karácsony, akkor lehet, hogy kicsit Újszövetség vagyok, de baszki ennek nem erről kellene szólnia. Hány templomi színdarabban megírtam már…”

https://www.youtube.com/watch?v=2poawybr87M

#karácsonyfadíszítés: Dinosaur Jr. – Freak Scene

“Színtévesztő vagyok és ebből kifolyólag szépen lassan színbizonytalan lettem, fogalmam sincs, mi néz ki jól egy fán. Annyira amúgy igényem sincs egy fára, de ha tradíció, akkor nem én fogom megállítani. Amikor kicsi voltam állandóan lezabáltam a szaloncukrot a fáról és otthagytam az üres csomagolást. Egyszer láttam fán habcsókot. Azt még most is lezabálnám, pedig már fáj a fogam bármilyen édességtől.”

#csillagszórózás: Blind Melon – Change

“Csengettyű, szaladunk, meg a levegőben ott a foszforszag. Vagyok annyira szerencsés, hogy remek karácsonyaim voltak a családommal.”

#ajándékozás: Shins – Caring Is Creepy

“Egyszer, talán 12 voltam, kaptam egy Hogyan szeress című szexuális-felvilágosító könyvet. Akkor azért picit dacosan dühös lettem. Semmi komoly. Pár éve elajándékoztam a 18. születésnapjára egy fotósnak.”

#forraltborozás: Hefner – The Hymn For The Alcohol

“Nem az én pohár teám.”

#fagyöngyalattcsókolózás: Grant Lee Buffalo – Happiness

“Mi a franc van?! Életemben nem láttam fagyöngyöt. A csókolózás már megvolt, de ez akkor is egy kiló bűvölt faszság. Ugyanitt küldeném mindenkinek Venczli Alextől a Fagyöngy című Bieber-feldolgozást.”

https://www.youtube.com/watch?v=h3QDo-66yb8

#templombamenés: REM – Losing My Religion

“Azt hiszem talán egyszer sikerült megfejtenem a szövegét. Mentem gitározgatni meg énekelni. De előtte olyat tudtam meg, amitől nagyon szomorú, ijedt és dühös lettem. És akkor megértettem. Azóta csak találgatok.”

#bejglievés: J. Roddy Walston & The Business – Take It As It Comes

“Nagyi. Nem a bolt. A Nagyi. A bejglije meg mindig finom. Más nem készülne ilyesmivel nekem.”

#karácsonyfakidobás: An Emotional Fish – Celebrate

“Dolgokat kidobni az ablakon lehet terapeutikus. Most nem fogok megölelni egy fát, de azért itt a korábban említett tradíciónak már arról a szakaszáról beszélünk, amiről igazából senki. Mosolyogtató, hogy márciusban is látni a szelektív kuka mellett fenyőfát, de megintcsak – szerintem ez nem erről szól.”

“Ezt meg csak úgy még a végére. Szeretet és boldog Karácsonyt!”

És akkor egyben az összes szám!