keresés menü

Apró absztrakt pihegés: Shigeto friss lemeze, hallgatható, most!

shigetohonest

Aki ismeri és szereti a Shigeto néven alkotó, gyakran Flying Lotushoz hasonlítgatott detroiti Zach Saginow munkáit (kis trivia: ebben az esetben kivételesen nem kitalált művésznévről van szó, a japán szó az alkotó középső neve, amit ázsiai felmenői miatt kapott), az nem lő mellé ezzel az új lemezzel sem: igaz, az absztrakt-future hiphopból inkább már csak az absztrakt és a future maradt, viszont az eddigieknél is több jazz-esztétikával meglocsolva.

No Better Time Than Now című harmadik hosszanjátszós anyaga a mai napon jelenik meg a Ghostly International gondozásában, és most itt már pióca módjára rá is lehet tapadni, a fényeket nyugodtan kapcsoljátok le hozzá:

Végül az alkotó szavai a release kapcsán:

2012 nagyon erős év volt számomra. Megjelent a második albumom, 360 nap alatt felléptem vagy 180 alkalommal, visszaköltöztem Brooklynból Detroitba, egy hat éves kapcsolat véget ért, én pedig eltöltöttem harmincadik évemet is ezen a bolygón. Úgy érzem, ha a dolgok ilyen gyorsan változnak, muszáj arra fordítanod az arcodat, ami előtted áll… Azt nézni, mi történik épp most, és mindezt magadévá tenni. Ezek a dalok ezt jelentik számomra.

Figyelj az érzéseidre. Ha úgy érzed valamiről, hogy az jó, akkor valószínűleg az is. Azt mondjuk, az élet rövid, de tudjuk hogy hosszúnak érezzük, szóval ha van alkalmad őszintének lenni magaddal, ragadd meg. There is no better time than now.

Tűz tartalom 🔥