keresés menü

Aphex Twin: le akart húzni Kanye West!

Így például azt, hogy mit gondol Richard D. James arról, hogy a Drukqs albumán szereplő Avril 14th című trekk zongoramelódiáját hangmintázta Kanye West a My Beautiful Dark Twisted Fantasy Blame Game című számához. Konkrétan ezt gondolja:

“Kibaszottul le akart húzni, azt állítva, hogy ezt ő írta, el akart sunnyogni fizetés nélkül. Pedig teljesen segítőkész voltam, amikor először kerestek meg vele, mondtam, hogy ó, megcsinálom nektek szívesen, ha szeretnétek, mert egyébként elég csúnyán samplingelték, szétnyújtották, meg egyebek. Gondoltam, feljátszom nektek ebben a tempóban, ha szeretnétek.”

“De annyit sem mondtak, hogy helló, vagy köszi, ehelyett azt a választ kaptam, hogy ez nem a tiéd, hanem a miénk, és nem kérünk szépen többet.”

Szép kis maffiamódszerekkel dolgozik a Yeezy-csapat, ha ez tényleg így zajlott. Amúgy tessék bátran összevetni az eredetit, és azt, ami lett belőle:

A Pitchfork morzsahintéséből az is kiderül még, hogy az új Aphex-album címét (SYRO) az alkotó egyik gyereke találta ki, szóval semmi jelentése nincsen, illetve hogy szerinte ez lesz a legkönnyebben befogadható hanganyaga. De látta az első fake cuccot is, ami felkerült az internetekre, és miután látta, hányan kattintják széjjel, kicsit el is gondolkodott rajta, hogy ezt neki kellett volna meglépnie: “már nincs értelme felraknom, mi? Mennyit fizetnek ezért a YouTube-dologért?”

Továbbá: a SYRO tartalmaz kivehetetlen mintákat családtagjainak – feleségének, gyermekeinek, szüleinek – beszédéből, a számcímek pedig többnyire utalások azokra a gépekre és kütyükre, amikkel James rögzítette a lemezt.

Továbbá 2: öt éves fia már autodidakta módon megtanult használni egy zenekészítő programot, amit a Pirate Bay-ről rántott le, és már néhány számot is feltöltött a Bandcampre. Link nincs.