keresés menü

Orosz lemezhercegnők: Anushka üzeni a LÄRM halló- és nézőközönségének

Urbanplayer: – Egy ideig Barcelonában éltél.  Min változtatott ez, mit éreztél, amikor végül visszatértél Moszkvába? Milyen különbségeket látsz a két ország között, ami a tánczenét illeti?

Anushka: – Igen, néhány évig kint éltem, zeneírással foglalkoztam és egy stúdióban dolgoztam Barcelonában. Mindig is széles palettán mozgott a zenei érdeklődésem, de a Spanyolországban töltött évek alatt a zenei tudásomat és a stúdiómunkát tekintve is rengeteget fejlődtem. A katalán fővárosban iszonyú sok együttes működik, és ez az egyik legjobb hely a világon, ha rajta vagy az élő koncerteken. Az orosz klubszcénával összehasonlítva viszont Barcelonára nem igazán jellemző a pulzáló éjszakai élet, kivéve az év egyetlen hetét, a Sónar Festival idején.

UP: – Mi hagyott nyomott a legkomolyabban a zenei ízléseden?

A: – Az orosz komolyzene, az improvizatív jazz és a hip hop.

Anushka press 03

UP: – Főként lemezes szettjeidről ismer téged az, aki ismer, de lehet tudni, hogy producerként is működsz. Van markáns különbség a két éned között?

A: – Pillanatnyilag egy live szetten ügyködök, amely semmiben nem hasonlít a klubokban megszokott hangzásvilágomhoz. Lassabb, érzelmesebb, keveredik benne  a szerelem, fájdalom, szex, flört és zavarodottság. Azok a benyomások, amik a mindennapjaim szerves részét is képezik.

UP: – Hogyan írnád le egy szóval az általad teremtett zenei világot?

A: – Tündérmese.

UP: – Mit csinálsz akkor, amikor kicsit lekapcsolod magad a zenéről?

A: – Szeretem a jógát, az olvasást, az inspiráló találkozásokat különleges emberekkel.

https://soundcloud.com/vanillaninjaclub/anushka-vn-friends-brusov-ship-250915

UP: – Jövőbemutató zenékkel foglalkozol, na de sokat foglalkoztat maga a jövő is?

A: – Őszintén szólva szeretek a jelenben élni és az életet játékosan felfogni. A jövő annyiban érdekes számomra, hogy új kihívásokkal és nézőpontokkal szembesíthet, amiket félelem nélkül, örömmel fogadok. Szerintem semmi sincs előre elrendelve, mi írjuk a saját sorsunkat.

UP: – Milyen érzésekkel tekintesz a budapesti kirándulásodra?

A: – Kész vagyok szerelembe esni a magyar fővárossal; eddig csak pozitív érzésekben és meleg fogadtatásban volt részem onnan.

Anushkás Facebook-event? Erre gyere!