keresés menü

900 órányi mix a nemrég elhunyt acidhouse püspöktől, Andrew Weatheralltól

Február 17-én, ötvenhat éves korában tüdőembóliában halt meg a nagy formátumú ember, akinek lenyomata a strobószkópok kísérte klubzenékre (sőt, a klubozásra, ahogy ma ismerjük) nehezen önthető szavakba. Ha ő nincs, ma a house-techno szcéna is talán egészen más mederben csordogálna. Andrew Weatherall nem csak a Primal Scream 1991-es, zsánereken túlmutató Scremadelica című albuma mögött állt, de remixelt a New Ordertől Björkön át a My Bloody Valentine-ig sokaknak, ráadásul

olyan DJ volt, aki korszakokat és műfajokat kötött össze vegytiszta zsenialitással a szettjeiben, amik szinte kivétel nélkül gyöngyszemek.

A lassabb, leftfield, értelmiségi tánczenéktől a rockabillyn át a progresszív house-ig bármihez nyúlhatott ez az egyébként patinás humorral és bölcsességgel megáldott jóember, értette és érezte azt, ezért is nagy dolog, hogy most valaki összegereblyézett 900 órányi mixet tőle egyetlen Google Drive (The Weatherdrive!) mappába.

Ez a remek gyűjtés itt elérhető, mi meg iderakjuk lejjebb pár legendás, időtlen-időtálló mixét azoknak, akik nem ismernék, de kedvet szeretnének kapni egy emlékezetes zenei utazáshoz: