keresés menü

Amikor Kanye West még vájtzöldfülű volt: letölthető album korai hiphop csapatától

kanyeb2

Hiphoptörténelmi pillanat! Egy Reddit-felhasználó hívta fel rá a figyelmet, hogy – bár sehol nincs túlhangsúlyozva – a Twitteres kirohanásairól, hisztis viselkedéséről, bőrszoknyájáról, Párizsmániájáról és most legutóbb zseniális új lemezéről, a Yeezusról ismert rapperproducer és producerrapper nem járta mindig a szólókarrier csillámporral kikövezett útját, hanem volt neki egy chicagói brigádja is Go Getters néven, amiben öregiskolás zenéket dobáltak össze, de végül sosem jelent meg tőlük album hivatalosan. Ő maga meg valószínűleg ma már letagadná azt a hetyke bajuszt!

Az akkor még ismeretlen Kanye West mellett Timmy G, GLC, Really Doe (ők ketten később Kanye kiadójánál, a G.O.O.D. Musicnál kötöttek ki) és Arrowstar által elkészített 1999-es World Record Holders nevű anyag azonban most innen egy regisztrációt követően letölthető, de aki nem akar ezzel vesződni, annak itt van pár szám a Go Getterstől:

És még egy bónuszinfó így a végére: Yeezyre körülbelül ezután egy évvel figyelt fel és rántotta be házi zenekészítőnek a Jay-Z alapította Roc-A-Fella Records, és a fiatal producer először igazán akkor törte át a figyelem falát, amikor karakteres instrumentáljaival hozzájárult a nagyfőnök 2001-es albumához, az azóta is a világ legjobb hiphop-lemezei között emlegetett The Blueprinthez. Ezután már csak rapperként kellett elismertetnie magát, ami a legnehezebb volt, és több zeneipari mogul visszautasította. Akik ma már alighanem a fejüket fogják, hiszen megfoghatták volna az isten lábát.