keresés menü

“Emlékek újraértelmezése, amiben Gigi D’agostino Lamour Toujour-jára majszolom a pirosaranyas kenyeret a sulidiszkóban”

MF címmel jelent meg az Aluphobia néven ügyködő hazai producer új kislemeze, amit elsők között itt az Urbanplayeren keresztül lehet csekkolni.

A Raveu buliszériát is toló, civilben Kiss R. Barnabásként pörgő alkotó mesélt is nekünk a friss hatásairól:

“A modern nagyvárosi lét problémáiból menekülve a törzsi élet és annak hangzásvilágában kerestem eddig a zenei boldogságomat, romantikus elvágyódás volt ez térben és időben.

Viszont így, hogy már több mint egy éve Budapesten élek, kezdek szerves része lennie a városnak, magával ragadott a betonvalóság.

Legutóbbi, Babylon Records-on megjelent lemezemen (Fluorescent Forest LP) már érződött az erőteljes techno behatás, tehát nincs szó 180 fokos fordulatról, az új lemezem ezt a vonalat erősíti tovább.

Az új anyag egyrészt levetkőzte a világzenei hangzásvilágot, másrészt hangszíneit tekintve is sokkal letisztultabb, mint az eddigi megjelenéseim; elhagytam a lo-fi életérzést és a már alig előforduló zajok is sokkal inkább önálló elemként működnek a szerkezetben, mintsem egy rátelepedett füstréteg (pl. Lilith EP).

Ami még nem mellesleg képbe jött még, az a trance behatás. Egyrészt most benne van a levegőben amit én is belélegzek, másrészt pedig ez valahol a kisiskolás kori keserédes emlékek újraértelmezése is, amiben

Gigi D’agostino Lamour Toujourjára majszolom a pirosaranyas kenyeret a sulidiszkóban, amíg a kiszemelt kislány nem velem táncol.

Persze ott az acid techno és a moduláris jellegű hangzások nem voltak jelen, ez inkább olyasvalami, amire újabban kaptam rá; annak ellenére, hogy világéletemben ki nem állhattam az acidet, ennek az újvonalas acid techno és rave-wave-nek megvan az íze.”

Tűz tartalom 🔥