keresés menü

Robotnő, VHS, medúzák

Azért kerekedett el, mert ritkán ütközünk bele szinte csak úgy a semmiből ilyen kiforrott zenei képletekbe, mint amit most kaptunk ebben az e-mailben. Viszont nagyon jó látni, hogy Kelet-Közép Európa kezd feljönni, és hogy egyre csak szaporodnak a jól körülhatárolható ízlésvilággal és misszióval rendelkező, nyugati szintet hozó háziproducerek. Na, de egyébként erről a videóról és a hozzá tartozó zenéről van szó,

és vigyázat, mert nagyon hamar becsavar bárkit, bárhol:

Aluphobia egyébként Kiss Barnabás néven lett anyakönyvezve, a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zenei Médiaművész szakának végzős hallgatója, akiről a haang.hu jóvoltából jópár dolgot meg lehet tudni, például azt, hogy a hiphop és a reggae felől jön, aztán elkapta a dub lebegése, majd a dubstep is, ma pedig már olyanokon is morfondírozik, mint a zenén belüli mikroverzum és makroverzum. Egyébként meg tervezőgrafikával is foglalkozott, és nem is örült neki a tanára, hogy a toll helyett a fejhallgatót választotta.

Mi viszont ezt egyáltalán nem bánjuk. Ha meghallgatjuk a Storm On The Digital Sea című LP-jét, egy alapvetően sűrű, de epikus folyamba merülhetünk alá, ami egyszer FaltyDL nagyvárosi koszolását idézi meg, egyszer John Talabot ünnepélyességét, de a lényeg, hogy figyelemreméltó a starttól a finisig:

Hát így állunk. Aluphobiát követni errefele tessék. A fenti príma videót pedig Bohács Attila készítette.

Tűz tartalom 🔥