2009-ben alakultak meg egy házibulin, aztán úgy maradtak. Most az ASAN lobogója alatt jelentetik meg debütlemezüket, mi meg elsőkként mutatjuk be azt. Pörgetés le!

“Először hülyeségből lágy éneklős gitárzenét, technót és torzított hangos reppet csináltunk a haveroknak, de csak poénból. Aztán kurvára komolyra vettük a figurát. Most meg itt az Enter” – foglalja össze Feri, Imi és Laci a Sör és Fű létrejöttét.

Aminek első albumát hallgatva elsőre fület szúr, hogy a fiúkból végtelenül természetesen buknak ki a szövegek, fél csepp verejtéket nem találni rajtuk. Erre meg azt mondják, hogy a rap királyai mellett punk, blues, soul, funky és jazz zenészek is ihlették a szlenget. “Szavakban elmondani azt amit csak egy szaxofon képes, tudod.” Meg azt, hogy ilyenkor transzba esnek a zenére, és egy felsőbb erő vezeti a tollukat.

“Szerintem ez nem slam, ha ezt hallani akarod, kell egy harmadik szent szem”

A felvétel Angyalföld szívében készült

A SÉF alá olyanok nyestek alapokat, mint DJ Slow, Suhov, Yapo, Lustabítek, IMI és Zomblaze – ez hallatszik is az outputon, van poszt-ericksermonista minimál levegős funkhop (Odanézz), kozmikus belomhulás (Space Jam), de még a kilencvenes évek bugista r&b-jét idéző kisebb csoda is (Necces).

“A fél világ színház, a másik fele kennel”

“Az élmények, amik hatottak ránk, és nem illegálisak vagy ridegek: gyönyörű múzsák, könyvek, festmények, filmek, versek, a filozófia, a teológia, a teozófia, a hosszú séták egy őszi délután a parkban és a mágia.” Hát ennyi. Vagyis nem ennyi, ennyi majd akkor lesz, ha mindenki végighallgatta az albumot. Szeressétek, mert szerethető:

(Képek + gif: Unger András / Urbnplyr)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)