keresés menü

Tudományos minimál, német-spanyol szinkron

Egészen izgalmas dolgok tudnak születni akkor, ha egy ruhakollekciót egy zenész vagy művész munkássága ihlet meg. Most is ez történt, Alba Prat spanyol divattervező idei tavaszi/nyári kollekciójával Carsten Nicolai, egyik ismertebb nevén Alva Noto erősen inspiratív munkái előtt tiszteleg.

Nicolai módfelett precíz, már-már a tudományos megoldások határán mozgó elektronikus munkái és live actjei minden alkalommal látványos vizuállal párosulnak, ami szintén az ő munkája. A zene, az érzékek  és a látvány közti kapcsolat megragadása volt a fő célja Alba Pratnek ezzel a kollekcióval, méghozzá nem is akárhogyan: a tervező saját szívverését rögzítette két különböző szituációban, ezeket pedig egy szoftver segítségével absztrakt, színátmenetes motívumokká, majd nyomatokká alakította. Így születtek meg a neonpink, kék, fehér színű ruhák, cipők – a két domináns szín is a két szituációt szimbolizálja.

Alba Prat egyébként tavalyi diplomása a berlini Universitat der Künstének, úgyhogy nem véletlen a német vizuális művészetek felé irányuló rajongás. A kollekció címe, a Synchronisation pedig megintcsak Carsten Nicolai-ra utal, aki amúgy is előszeretettel használja a szinkronizációt nem ritkán Nam June Paikot idéző munkáiban.

Van hivatalos Facebook-oldal, mehet a like, közben pedig hallgassatok Alva Notot:

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥