keresés menü

“A boltba betévedő külföldi zenevásárlók végre már nem Omegát keresnek, hanem Route 8-et”

Évösszegzést tartott és megosztotta 2016-os eladási toplistáit a Facebookon Budapest egyik legjelentősebb elektronikus zenére fókuszáló lemezboltja, a technokunstos DJ Isu vezette hatodik kerületi Aktrecords. Íme a poszt vezérgondolatai, vonatkozó zenékkel megtolva a tényeket:

“Az látszik, hogy az albumok terén nálunk a finomabb techno darabok győzedelmeskedtek. Visszaidézni is nehéz, mikor volt ennyi albummegjelenés.”

Top album:

“A techno maxik tekintetében is a mélyebb, hipnotikus, dallamos hangzás vezette a listákat.”

Top teknómaxi:

“A minimal szegmensben egyértelműen a yoyaku hozta az évben a vérfrissítést. Amihez nyúltak szinte kivétel nélkül a listák élén landoltak, ami már csak azért is nagyon örvendetes, mert nem estek át a ló túloldalára és bár könnyedebb a hangzásuk, megmaradt igazi földalatti klubzenének.”

A párizsi yoyaku label és lemezbolt szárnyai alatt kijött egyik top maxi:

“Ez az év is sok újrakiadást élt meg. Egyre több, eddig megszerezhetetlen disco felvétel bukkan elő, amit előszeretettel editálnak is.”

Top diszkóedit:

“A magyar oldalról még mindig a Farbwechsel és hozzá szorosan kapcsolodó művészek a legjelentősebb exportcikkeink. A boltba betévedő külföldi zenevásárlók végre már nem omegát keresnek, hanem Route 8-et.”

A top magyar kiadvány a LÄRM válogatásalbuma volt, utána pedig a Farbwechsel-es Imre Kiss jön az Overthrownnal. Amiről itt egy nóta:

És ami a legizgibb hír:

“Több információnk is van jövőre induló hazai kiadókról, így ezen a fronton is még erősebb évet várunk, és továbbra is elsődleges feladatunknak tekintjük a magyar kiadányok szupportálását boltunkban.”

A teljes bejegyzés itt olvasható, ez meg itt a pár évvel ezelőtti fotós anyagunk az Aktból:

Műhely #01 – Isu, az Aktrecords vezetője és a Technokunst alapítója