keresés menü

Pünkösdi agyalgatás a világ dolgairól: Gazsi Rap Show és Aesztetik közös lemeze

Egy közös haver, a Papi$ néven pörgő repper kötötte össze Gazsi Rap Show-t és Aesztetiket, akik között vad zenekészítés indult az idei év első felében. Mindez ráadásul online, az interneten, meg néha telefonon, úgy, hogy élőben mindössze egyszer koccantak. És az is más apropóból történt még. Az alapokat Aesztetik szerkesztette, a szöveges reakciók rá pedig Gazsitól jöttek, illetve néhány vendégszövegelőtől, akik név szerint:

  • PMK
  • Beendo
  • és Papi$

A távmunka eredménye pedig az EP-nek nevezett Körök lett, amit kis jóindulattal le is lehetett volna albumozni, de ezen ne is akadjunk fenn, hanem indítsuk az anyagot, alább pedig jönnek Gazsi Rap Show kísérőszövegei eligazításféleképpen.

Inkább Bandcampről tolnád? Tessék! Vagy YouTube legyen? Az is itt van!

1. Körök: Egy másnapos reggelen felkel a rapper, azon gondolkodik, hogyha a rap-élet nehéz is, a küldetés erősebb a fáradt testnél ezért nyeregbe kell ülni és folytatni az utat.

2. Delete (ft. PMK): A rapper behívja PMK barátját, hogy világosítsa fel a világot, hogy mit gondol a trapről, a szubkultúráról, majd maga is mesél ezekről, aztán átváltanak oldheadbe és ódákat zengnek Jay Dilláról és Madlibről.

3. Napról Napra: Az élvhajhász rapper szembenéz önmagával, megvallja a káros szenvedélyeit és őszintén megosztja ezt a hallgatóságával.

4. Entitás: A rapper bevezet a Rap Show- entitást, aztán elkezd mesélni az életről, annak nehéz és szép pillanatairól, majd az életet, mint önmaga teremtőjét mutatja meg nekünk, Istenként aposztrofálja, majd az egészet megkérdőjelezi.

5. Nem tudom, nem értem: A rapper elmondja, hogy nem érti a kirekesztést, a gyűlöletet és felhívja a figyelmet az elfogadás fontosságára.

6. Ravasz tél: A rapper szemléli az esőáztatta országát, illetve azon morfondírozik, hogy elkezdett esni a hó. A rapper mereng.

7. Kezdetben (ft. Papi$): A rapper a mindenben a semmin gondolkodik és azon, hogy lett abból a semmiből valami, meghívja egy másik barátját, aki szintén végiggondolja ezt a komoly metafizikai dolgot, aztán a rapper elmondja, hogy nem tud rappelni, de nem érdekli, mert teremteni viszont szeret.

8. Magam mutatom be (ft. Beendo): A rapper megmutatja, hogy több lábon áll, elmagyarázza pár mondatban az absztrakt festészetét, a művészethez való viszonyát, majd tovább adja a mikrofont egy harmadik, szuicid hajlamú barátjának.

9. Május van, azaz június: A rapper jelzi a klímaváltozás nyilvánvaló jelenlétét, elmeséli az életének alakulását, társalgásra invitál, majd mégis monologizál a jó és a rossz napokról.

10. Mint egy halandó: A rapper folytatja az év értékelését, a meteorológusi tevékenységét, aztán a napok hasznos eltöltésére bíztat, aztán a jelen tevékenységeinek taglalásával befejezi mondandóját.

Ezek pedig a lemezborító szereplői külön-külön.