keresés menü

Adjál pénzt! Hogy egész estés mozival robbanhasson vissza a Kodály Method

kodalymeth

Meglehetősen bírjuk mi itt az UP-nél a metódosokat. Nem csak azért, mert friss megközelítésű videóikkal tök jó perceket okoztak, de azért is, mert képesek voltak megcáfolni – még ha csak szűk köreikben, köreinkben is – azt a tézist, hogy mi egy ilyen szélsőségesen közönyös, lépni nem bíró, új dolgokra nem nyitott nép vagyunk. És bármikor ismét meg lehet nézni ezeket, az újdonság ereje még mindig képes visszaólálkodni, legyen szó a Volkova Sisters antigravitációs, az Akkezdet Phiai haverokkal sörözős, vagy az Erik Sumo Band iskolába visszatérős klipjéről.

Hát hagyjuk ezt veszni?

Nem-hagy-juk!

A Kodály Method két fáklyavivője, Szimler Bálint és Rév Marcell legalábbis erre kér mindenkit, vagyis hogy adjunk  nekik kölcsön, hadd készítsék el végre azt, ami igazából mindig ott lebegett a levegőben: egy nagyjátékfilmet. Nyáron akarják megcsinálni, és igen, a közösségi finanszírozás mindenkinek jóleső eszközét vetik be ehhez.

Tessék, néhány jóvágású zenész is motivál minket egy Akela-feldolgozással:

A Balaton Method munkacímű alkotás a nyáron készülne, és a korábbi videók folytatása, továbbgondolása lenne, egyúttal a fővárosból való kitörés is: egy zenés road doku-movie a Balaton körül. Az út során a hazai könnyűzenei élet ismert és kevésbé ismert szereplői lesznek társaink jellegzetes balatoni hangulatokat megidézve – az utazást pedig természetesen állomásról állomásra a zenekarokkal forgatott Kodály Method-“videóklipek” tagolják majd.

Ennek a filmnek a létrejöttére gyűjtenek tehát. Aki adakozni szeretne, az itt szeressen!