keresés menü

A tél az új nyár: eszerint adjuk meg a tiszteletet a nyitóbulik hétvégéjének!

cybergoth

Keményednek a csontok, feszülnek az inak, ernyednek a testek a szokatlanul hirtelen ránk tört hidegben? Akkor éppen itt az ideje kezdeni valami a helyzettel, NEMDEBÁR? Megint programokat ajánlunk tehát, olyanokat, amikre mi is kivétel nélkül elmennénk – sőt, még az is lehet, hogy el is fogunk menni! A címek mögött mutatjuk az egyes eseményekhez tartozó Facebook-oldalakat is, ahogy eddig. Ésakkor buli!

PÉNTEK: Miles Cleret @ Fogas Ház
A Soul Cure szervezésében érkezik az afrikai és latin-amerikai zenék felfedezésében, elterjesztésében kulcsszerepet játszó Soundway Records vezetője, Miles Cleret a Fogasházba. Különböző egzotikus, tánczenei stílusok közti boldog csapongás várható, sok-sok ritkasággal. Játszik még Gandharva és Von Yodi.

PÉNTEK: Anker’t téli nyitóbuli
“A tél az új nyár” – a legmenőbb budapesti kollektívák egy-egy prominens figurájával, név szerint Zovekkel, Ballal, Soundbankkel, Mr. Hi-jal, Benskivel és Móroczcal a DJ-pult mögött nyitja a téli szezont a fedett Anker’tben.

PÉNTEK: Beat On The Brat nyitóbuli
Végre valahára megnyit az indie pápa, Lévai Janesz klubja is. Nyilván ez lesz az új magyar CBGB, így instant történelmi pillanat a nyitóbuli és kötelező állomás a péntek éjszakában. A többszólamú, zajos punkpopot játszó Gustave Tiger koncertje után nyilván a fél cool-lista megfordul majd a lemezjátszóknál.

PÉNTEK: Score Club nyitóbuli
Hoppácska, a jó öreg Buda meg egy meleg klubbal száll be a nyitóbulis péntekbe! Fellépőjük pedig egy nem kisebb név, mint a ’90-es években több nemzetközi clubslágert is jegyző Ultra Naté.

PÉNTEK: Lick The Click! Original #2 @ GMK
A Chrom, Crimson és Isu colos-triója már a múlt hónapban átállt a téli üzemmódba áttéve a nyárdélutáni bulijaikat az egyre jobb programokkal szolgáló Gozsdu Manó Klub éjszakai műsorsávjába. Arra, hogy a tél az új nyár, a Lick The Click! azt mondja emelve a tétet, hogy az éjszaka az új délután. Budapesten lassacskán tényleg nem lesz lehetetlen!

SZOMBAT: Karcosok Klubja Birthday 2. @ Fogas Ház
A kora délutántól hajnalig tartó szkreccs-workshop, -párharc, -expo remek kiindulópont szombatra. Ki lehet próbálni bemutatótermékeket, be lehet szállni versenyezni is, vagy egy jó itallal flesselgetni a lemezgyilkolgatásra.

SZOMBAT: Huerco S., Basic House, S Olbricht @ Toldi
Az ambientig szétbontott house-t játszó Huerco S. szombati fellépése simán a hétvége legrelevánsabb, legfontosabb eseménye. A kísérleti house- és techno-zenékben utazó, mára megkerülhetet Opal Tapes kiadónál induló zenész mellett játszik a kiadó vezetője, Basic House, valamint a legutóbbi albumát az Opal Tapesnél megjelentető S Olbricht is. Ez a buli simán esemény lenne Londonban vagy Berlinben is. Szervezés: természetesen BOUNCE.

SZOMBAT: Heiko Laux @ A38
Aki inkább a technónak az Opal Tapas és egyéb körök által végbevitt letarolása előtti egészséges, németesen precíz verziójára bulizna szombaton. Annak a hazánkba visszatérő a funkos témázásoktól sem idegenkedő mélyminimál-legenda, Heiko Laux módszeres veretését javasoljuk jó szívvel. A Technokunst szervezte bulin szokás szerint Isu és Dork zenélnek még.

SZOMBAT: Manoya, ANEZ koncert @ GMK
A többek közt a NEO-ból és Occam mellől ismert Hódosi Enikő új projektje, a finom elektronikát a szép akusztikus hangzással, jazzes elemekkel keresztező Manoya várja azokat, akiknek túl durva lett a péntek, vagy akiknek csak simán beütött az őszi melankólia, és ehhez passzoló dallamokkal raboltatnák el a szívüket. Előzenekar az ANEZ.

VASÁRNAP: Ballacid Jams 2. @ live stream
Melyik az a buli, amin legtöbben részt vehetnek úgy, hogy ki se kell lépni otthonról? Hát a mindenféle live streamek! Plug & Play és a Farbwechsel szervezésében a hazai kísérleti elektronika krémje most vasárnap délután Basic House-zal kiegészülve vág bele a kötetlenül útkereső Ballacid Jams sorozat második részébe amolyan Huerco S-afterparty gyanánt. A résztvevők ABC-ben: A i w A, Imre Kiss, Alpár, Carla Under Water, Galactic Jackson, Mesterházy, Route 8, S Olbricht és persze Basic House.

Találkozunk mindenhol!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥