keresés menü

A tavalyi év legsúlyosabb afterje

Hoppá, erről jól megfeledkeztünk a tavalyi év végén, azaz direkt tartogattuk az ünnepek utáni első munkanapra Imre Kiss Stolen Moment című trekkjéhez készült videót, mert pont olyan, hogy azzal eltöprengve lehet becsukni ezt a kispénteket. A Nefelejcs Gergő kultikus bulikúriájában játszódó klipet Szombat Éva (az abszurd budapesti éjszakákat dokumentáló Ív & Candie páros egyik fele) és az épp Mexikóban exponáló Koleszár Adél rendezték.

A szépen fényképezett, kevés, de erős és lassú beállítással dolgozó videóban két leharcolt hipszterlányt látunk, akik mintha egy buli után lábadoznának. Aztán nem: a kép alján futó móriczi tömörségű bűnügyi hírek eltérítik az egészet, prostitúció és elzárás szomorú története bontakozik ki.

Imre Kiss tavalyi, a magyar Farbwechsel kiadónál megjelent lemeze (Midnight Wave, itt még mindig végighallgatható) a label egyik legerősebb anyaga volt a zajos ambientig letarolt, erősen vizuális (poszt)technójával. Azóta a felvidéki származású producer lepaktált a londoni Lobster Theremin kiadóval, és következő lemeze már ott fog megjelenni.