keresés menü

Á, semmi különös, csak egy új Richie Hawtin zene

Richie Hawtin sok mindent tett az elektronikus zenéért, kezdve a minimáltechno kvázi feltalálásától megkerülhetetlen kiadók (M_nus, Plus 8) alapkőletételén át a Final Scratch dj-eszköz fejlesztéséig. Egyvalamit azonban jó ideje nem csinált: új zenét. Inkább csak ellemezlovaskodott erre meg arra.

Ezért is hírértékű vadiújdonsága, a friss projektnév – 80XX – alatt kihozott trekk, ami inkább hangzik úgy, mint valamiféle bemelegítés, mert amúgy semmi különös nincs itt: egy közel hét perces, felnőttesen épülő és kitárulkozó pulzálás, a régi szép időket idézve. Bár ez mintha 2015-ben már egy kicsit kevés lenne. Bónusz infó: még három másik szám is várható lesz a 80XX-től, mindegyik Berlinben lett rögzítve.

Apropó új zenék, Hawtin a napokban jött ki friss albumával, a From My Mind To Yoursszal, ezen is feltűnik a 80XX, meg további korábbi fedőnevei, mint a Robotman, a FUSE vagy a Circuit Breaker. Igaz, sok jót nem hallani róla, hanem leginkább azt, hogy folytatódik az unalmas önismétlés. Reméljük, azért Detroit cingár vezéralakja nemsokára újra feltalálja magát és hangzását, és minden virág újra virágozni fog, és így tovább!

Tűz tartalom 🔥