keresés menü

A nap videója: less be a Daft Punk sisakjai mögé!

daftpunkmarmegintbazmeg

Behind The Helmets címmel készítette el a Mixmag és az Olmeca Tequila a Switch On The Night elnevezésű dokumentumsorozatának utolsó részét, amelyben Tony Gardner mesélte el, hogy készítette a francia elektro-duó ikonikus sisakjait.

A Daft Punk 1997-es debüt-lemezének idején Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo még csak sima maszkok mögé bújtak el puszta félénkségből. Majd 1999-ben, a Discovery készítése idején merült fel bennük, hogy ezt a dolgot koncepcióként hozzáigazíthatnák a zenéjükhöz. Végül az Alex & Martin videókliprendező-duóval és Tony Gardnerrel közösen találták ki az új, a robot és emberi tulajdonságokat összejátszó imidzsüket, ami végre tökéletes képi megtestesülése lett a zenéjüknek.

A videóból kiderül, hogy többek között a The Earth That Stood Still című hatvanas évekbeli sci-fi is az inspirációk közé tartozott, valamint hogy az úgynevezett Jumbotronokat (azaz stadionokban használt óriásvetítőket) kifejlesztő figura is részt vett a tervezésben. Megtudhatjuk azt is, miként oldották meg, hogy a fotósok vakui se tudjanak áthatolni a sisakok mögé, vagy hogy miként vitték át ezt a dizájnt az élő fellépésekre, és mi hogyan változott az utóbbi időkben. Tehát szinte minden apróságot, amit eddig nem.

A Stoney Roads nevű oldal amúgy összegyűjtött néhány fotót a franciákról, hogy azok se csalódjanak, akik a műsor címe alapján arra számítanak, hogy láthatják az arcukat. Jöjjenek ezek is, utána pedig egy kis sisaktörténelem:

sisaksztori

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥