keresés menü

A nap videója: itt a táncstílusok Ablak-Zsiráfja!

A Vice divatblogjának, az amúgy már 1980 óta működő i-D-nek van egy tök jó videósorozata, az “a-z of…”, amiben korábban például ABC-rendbe szedték a kacsintások (bizony, a kacsintások) fajtáit, jellemző eseteit. A legújabb videójukban pedig a táncstílusok kerültek sorra. Az egyesével is lenyűgöző jeleneteket Los Angeles utcáin és háztetőin vették fel, mégpedig az egyes műfajok egy-egy jónevű, profi figurájával, Jacob Sutton rendező irányítása alatt.

insta

A Diesel rugalmas Jogg Jeans-eit népszerűsítő videónak nagy erénye, hogy a szelektálás során nem akartak teljességre törekedni, egyúttal nem is feszültek rá, hogy feltétlenül a történetileg vagy aktuálisan legfontosabbak legyenek összeválogatva. Így belefért a szórásba néhány ikonikus balettmozdulat, klasszikus táncok (swing, rumba), egzotikus dolgok (bhangra) vagy egy-egy zeneszám videójához köthető újabb formák (x-press yourself, Harlem Shake).

De itt vannak az olyan utcai stílusok is, mint a higanyos gangsta walking (másnéven memphis jookin’) és a feszültséglevezető, agresszív krump. A szexuál-erotikus vonalról pedig a twerk vagy a rúdtánc, amit a Rihanna Pour It Upjában is szereplő leányzó prezentál. Ahova pedig nem jutott konkrét stílus, ott poénokkal töltötték ki a helyet – mint az ujjtáncoltatás, vagy a q, mint kérdőjeles “stílus”. Így a videó egy tökéletes, felvillanyozó mintavétel lesz a táncok lenyűgöző sokféleségéről.

Én járnám mindet, az biztos!

Forrás: i-D