keresés menü

A nap videója: Four Tet 10 perc alatt új zenét farag a Thrillerből

fourtet10

Pontosabban: Michael Jackson klasszikus 1982-es albumának egy-egy számának egy-egy apró szeletéből, úgy, hogy ezeken a mintákon kívül semmilyen más hangot nem használ fel. Ezt a Don’t Watch That TV felkérésére tette meg.

Kieran Hebden, azaz Four Tet, a kortárs elektronikus-avantgárd zenék csendes lázadója eddig sem megszokott akcióival híresült el: volt, hogy ingyen letölthetővé tette egy régi anyagát, miután rájött, hogy a korábbi kiadó a háta mögött újra pénzt akar belőle csinálni, de feltűnt már a hihetetlen Omar Souleyman oldalán is. Élő fellépésein meg rendre szereti eljátszani, hogy amikor a csúcs felé navigálja közönségét, akkor csakazértsem következik be a csúcs. Egyike azon keveseknek, akik az “underground” egyik régi rokonszenves személyiségjegyét mentik át sorozatosan a jelenbe: a kiszámíthatatlanságot.

De nem csak ezért érdekes az alábbi videó, és jár neki a #napvideója címke, hanem azért is, mert betekinthetünk napjaink egyik legeredetibb zenemágusának a munkamódszerébe. És az otthonába! TOO MUCH TO HANDLE.