keresés menü

A nap videója: a twerk hozza vissza a Klasszikus Zenét a köztudatba!?

twerklasszik

Nem tudom, ki hogy élte meg az iskolai hangversenyeket, de számunkra az egészben két dolog volt érdekes: elmaradt az utolsó két óra, illetve fehér blúzban voltak a lányok! Látszólag ez utóbbi fűszálba kapaszkodik a belga B-Classical komoly zenei fesztivál szervezői indított videószéria, a Classical Comeback.

https://www.youtube.com/watch?v=g10DqPbbUuw

A provokatívnak szánt vírusklipjük kapcsán azt írják, hogy a pop/rock zenék kurrens médiumain keresztül akarják eljuttatni a fiatalsághoz az időtlen klasszikusokat, ezért is fordultak Raf Reyntjens kortárs videórendezőhöz, valamint az Ari & Miu koreográfusduóhoz. A végeredmény aztán nagyjából olyan lett, mint a Spring Breakers legendás medenceparti zongorás jelenete.

Öt ázsai leányzót látunk, akik hol iskolai egyenruhában, hol latexcuccban, hol másban twerkölnek különböző látványos helyszínek előtt. De tényleg úgy, hogy így laptop előtt annyira zavarba hoztak, hogy meg is feledkeztem arról, mi szól. A végén aztán jön a barack a fejünk tetejére, hogy hohó, épp most hallgattunk meg egy Dvořák-tételt. Soha szebb átlendülést a ló túloldalára!

Tűz tartalom 🔥