keresés menü

A nap (nyolcvanas évek képeit kimaxoló) videója: Symmetry – The Hunt

symmetry

A nyolcvanas évek hangulatainak feltámasztása maximum fordulatszámon pörög a popzenében (a magyar Quixotic és a vele készült interjúnk megvolt már?), ennek a trendnek pedig az egyik legjelentősebb korunkbéli éllovasa a Chromatics zenekar, ami szívmelengetően giccses szintifutamaival vonult be a zeneblogok hasábjaira.

A portlandi csapat zenei géniusza, Johnny Jewel összeállt a csapat dobos-programozójával, Nat Walkerrel külön, egy instrumentális projektre is, ez lett a Symmetry, ami tavaly ki is dobta a Themes For An Imaginary Film című lemezét (és egyébként nem elhanyagolható infó, hogy a Drive – Gázt! című nagysikerű film rendezője és főszereplője, Ryan Gosling egyaránt őket akarta a mozit aláfestő soundtrack elkészítéséhez, de aztán különféle financiális problémák miatt ez meghiúsult. Igaz, Jewel azért két dallal így is hozzájárult a nagy retró-wave albumhoz).

Symmetryék pedig most létrehozták az ultimát 80-as évek mozgóképes kollázst: szofterotika, rúzs, napszemüvegek, szintik, neonok, magnók, kivillanó bőrfelületek, harsány színek és erős fények pörögnek gyors egymásutánban a The Hunt videójában. Lehet ennél jobb ma?