keresés menü

A közönséget csépelő zenészek rövid története

1. Keith Richards odasóz a gitárjával

1981-ben történt, amikor egy koncerten a Stones épp a Satisfactiont játszotta, hogy egy bevadult rajongó felszaladt a színpadra. A 38. szülinapját ünneplő Richards habozás nélkül lekapta a gitárját és elkezdte csépelni a szerencsétlent. Később azt mondta, hogy csak Mick seggét védte.

2. Henry Rollins megsorozza a szemtelenkedőt

Nyilván elképzelhetetlen egy ilyen összeállítás a Black Flag okostojás izompacsirtája nélkül. Itt egy rajongó próbálta meg elvenni tőle a mikrofont, ő egy darabig hagyta, hogy pattogjon, majd megsorozta ököllel.

3. Axl Rose szupermenezése

A Guns frontemberéről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy ne szólt volna a biztonságiaknak, hogy szereljék le a kamerázó arcot, mielőtt hatalmas ugrással berepült hozzá. Miután elvégezte a “béna szekusok” munkáját, el is hagyta a színpadot.

4. Amy Winehouse rossz embert ütött meg

A szomorú sorsú souldíva a 2008-as Glastonbury-n ütögetett meg egy rajongót, miután megdobták egy kalappal. Végül kiderült, nem a tettes kapta a pofonokat. Az illető viszont örült neki, mondván nem mindenkit üt meg egy Amy Winehouse.

5. Pitbull kiüti a pénzdobáló rajongóját

Ritka eset az ellentmondásos megítélésű repperé. Egy rajongója pénzzel dobálta, ő felhívta a színpadra, hogy lássa a közönség, hogy ki és mit csinált. A srác ekkor egy köteg pénzzel arcon dobta, amiért már ment az öklös arcra. Ez alapján úgy tűnik, hogy ironikus pénzdobálás lehetett, nem olyan, mint Kis Grófo koncertjein szokott lenni. 0:57-től indul be igazán az balhé.

6. Akon leveti a rajongót a színpadról

Szintén híres eset volt, amikor Akon egy üvegdobáló srácot hajított vissza hatalmas ívben a közönségbe. Pénzbünti és közmunka is járt a veszélyes akcióért.

7. A Tool frontembere a hatástalanított rajongón térdelve énekel

A katonáskodásban és a harcművészetekben jártas metálénekes, Maynard James Keenan profi módjára vitte földre a túlpörgött rajongóját. 2:45-től indul a lényeg.

8. A Screeching Weasel frontembere nőket üt meg

Az old school poppunk-banda 2011-es koncertjén pattent el a frontember, Ben Foster agya és először az őt jéggel dobáló, sörrel locsoló és köpködő nőt ütötte meg, majd a klub szintén női vezetőjét, amikor az megpróbálta lefogni őt. Az eset olyan indulatokat váltott ki szuperpíszí punkszcénában, hogy a teljes zenekar kilépett mellőle, valamint a kiadója is elfordult tőle.

Fun fact a csúnya esetben: Fat Mike, az elhatárolódó Fat Wreck Chords kiadó főnöke három évvel később szintén meg talált ütni egy rajongót az NOFX nevű zenekarának a koncertjén.

9. Lil Wayne szekussal vereti meg az elégedetlen rajongót

2015-ben valamiért hatalmas feszültség van az amerikai hiphop-bulikon: Riff-Raff rajongóját a biztonsági őre tarolta le, a visszatérő Afroman egy színpadra mászó részeg nőt ütött le, Killer Mike-nál is kihúzták a gyufát, Drake már abból is balhét csinált, hogy megsimogatta a fejét egy srác, Action Bronson pedig már rutinból dobálja le a színpadra avászkodó arcokat. A legdurvább azonban Lil Wayne incidense volt. Ő egy elégedetlen, mutogató rajongóra küldte rá a gorilláját, aki rendesen helyben hagyta az illetőt.

10. És akkor minap megdobták Danny Brown-t egy üvegpalackkal Glasgow-ban

Ő pedig csak csalódottan abbahagyta a műsort, ledobta a mikrofont és elsétált. Mert tényleg, végigmentünk itt csomó seggfejen, de legtöbbször azért – lássuk be – lentről indulnak ezek a balhék. Tényleg nem kéne.